Boćarski klub „Lanišće“ obilježio 20. godinu postojanja i djelovanja

Boćanje bilježi dugogodišnju tradiciju postojanja na području Općine Lanišće, a to svojim primjerom dokazuje i Boćarski klub „Lanišće“ koji je u četvrtak, 1. kolovoza 2024. godine obilježio 20. godinu postojanja i neprekidnog djelovanja održavanjem svečane sjednice u prizemlju zgrade sjedišta Općine u Lanišću.

Kroz godine postojanja, Boćarski klub „Lanišće“ niže uspješne sportske rezultate, a u više navrata bili su prvaci lige. Posebno su se istakla dva mlada boćara, Anton Grbac i David Grbac. Iz Boćarskog kluba „Lanišće“ Anton Grbac prešao je u drugoligaški Boćarski klub Istra aluminij i David Grbac u prvoligaški Boćarski klub Trio Buzet, s kojim je osvojio hrvatsko prvenstvo u 1. ligi, a bili su i prvaci Europe.

Današnji sastav kluba broji 16 članova, od kojih su najmlađi 15-godišnji Luka Medica i 16-godišnji Leon Šverko, što dokazuje da se ljubav prema boćanju i sportski duh prenose generacijski.

Rad i djelovanje Boćarskog kluba „Lanišće“ od samog osnivanja podržava i sufinancira Općina Lanišće, koja je i u tekućoj godini, nakon provedenog Javnog natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Općine Lanišće u 2024. godini, sklopljenim ugovorom odobrila 100%-tno financiranje osnovne, odnosno redovite djelatnosti kluba u iznosu od 2.000,00 eura.

S ciljem daljnjeg podržavanja boćanja i sportskog duha na svojem području, Općina Lanišće početkom tekuće godine provela je projekt „Zamjena postojeće javne rasvjete ekološki prihvatljivom LED rasvjetom na području Općine Lanišće“, sufinanciran od strane Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske, kojim se za zamjenu 12 postojećih reflektora novim LED reflektorima na boćalištima u Lanišću, Podgaću i Brestu, utrošio iznos od 5.175,00 eura.

Na svečanoj sjednici govor je održao predsjednik Boćarskog kluba „Lanišće“, Anton Grbac, koji se osvrnuo na sam početak osnivanja, a zatim i dva desetljeća djelovanja kluba, zahvalio se svim zaslužnima za doprinos u rastu i razvoju istoga te tom prigodom dodijelio plakete:

  • osnivačima kluba i članovima od prvog dana postojanja kluba – Kazimiru Šverku, Mariju Lipovšeku, Vladimiru Buždonu, Stanku Buždonu i Petru Grbcu,
  • najstarijem članu kluba, Ivanu Klariću,
  • knjigovotkinji Ireni Šverko,
  • sponzorima – Marijanu Jakopoviću, Branku Golojki, Smiljanu Juriću, Denisu Nurkiću, Lovačkom društvu „Ćićarija“ Lanišće i Općini Lanišće.

Također, izrazio je i postumnu zahvalu svim preminulim članovima kluba.

Govor je održala i načelnica Općine Lanišće, Roberta Medica koja je naglasila kako je iznimno ponosna na dosadašnji rad i ostvarene sportske rezultate kluba te da će se nastaviti pružati podrška i za njegovo daljnje djelovanje.

Nakon svečane sjednice, nastavljeno je druženje uz prigodni domjenak.

Obilježavanje obljetnice postojanja kluba i sportsko ozračje nastavlja se i u ovu subotu, kada će se u Lanišću održati boćarski turnir za 12 ekipa s područja Istarske i Primorsko-goranske županije.

Općina Lanišće © 2024 | Dizajn by Sedma Kuća
Park d.o.o. Buzet

Adresa: Sv. Ivan 12/1, 52420 Buzet

T: +385(0)52 662 456

E-mail: info@park.hr

Web: https://www.park.hr

Župni ured Lanišće

Naziv župe: Župa sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile

Adresa: Lanišće 122, 52420 Lanišće

T: +385(0)95 921 7324

Župnik: Josip Mašina

Web: https://www.buzetskidekanat.com/

Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja" Buzet, PŠ Lanišće

Adresa: Lanišće 126, 52420 Lanišće

T: +385(0)52 661 036

E-mail: ured@os-vgrzalja-buzet.skole.hr

Ravnateljica: Jadranka Bartolić Muzica

Voditelj: Željana Mrvoš

Web: https://www.os-vgrzalja-buzet.skole.hr/

Skip to content